Engelska Tyska


Branschnytt

Avega om Tietos bud: "Det borde bli bra"


Tietos stundande köp av Avega Group är ett sätt att stärka upp sin lokala svenska konsultaffär. Det konstaterar båda bolagens toppchefer.
2017-10-23

Förväntningarna på Spotify trissas upp: "Kan värderas till 20 miljarder dollar"


Investmentbanken GP Bullhound skruvar upp förväntningarna på streamingtjänsten Spotify inför bolagets börsintroduktion. Bolaget kan komma att ha en värdering på hisnande 20 miljarder dollar vid börsintroduktionen, tror banken.
2017-10-23

Tieto vill köpa Avega för 462 miljoner


Finska konsultjätten Tieto har lagt ett bud på sin börsnoterade kollega Avega Group. Budet uppges vara värt 462 miljoner kronor.
2017-10-23

Ikea växlar upp sin e-handel med ny storsatsning


E-handeln blir allt viktigare för Ikea. Med ett nytt jättelager vill möbeljätten förbättra sina leveranser i Stockholm.
2017-10-23

Skypechefen bytte Microsoft mot molnraketen: "tufft beslut"


Under sina 17 år på Microsoft var Zig Serafin bland annat ansvarig för Skype for business och rösttjänsten Cortana. Men förra året slutade han – för att bli operativ chef på snabbväxande molnbolaget Qualtrics.
2017-10-22

Tele2 behåller viktig TDC-kund – här är veckans it-affärer


I veckans affärsgenomgång noterar vi att TDC:s storkund VGR är kvar även under nya ägaren, Bygghemma köper e-handlare och bjuder på lite Norrköpingsnytt.
2017-10-20

Så fixar du – och chefen – att jobba på distans


Att anställda ges möjlighet att arbeta på distans kan vara lyckosamt både för att få befintlig personalstyrka att trivas och för att locka till sig nya talanger. Men det kräver eftertanke, rätt strategier och rätt teknik.
2017-10-20

Dustin fortsätter stuva om i toppen – här är veckans chefer


Axel Johnsons vd blir ny ordförande på Dustin, säkerhetsprofilen Per Hellqvist har nytt jobb och Ellos hämtar en cio på Ikea. Här är chefsveckan i koncentrat.
2017-10-20

Finaste priset till svensk utvecklare – Curl hyllas


Det anrika Polhemspriset går i år till Mozillas Daniel Stenberg, för välkända Curl för dataöverföring. Det är ett stort erkännande för honom, för öppen källkod och för it i allmänhet.
2017-10-20

It-återförsäljarna blir bilhandlare – "20 procent säljer fordon om fem år"


It-återförsäljarna bör ta rygg på sina traditionella leverantörer och börja fundera över hur de kan dra nytta av det faktum att it-branschen och fordonsindustrin allt mer smälter samman. Det är kanalexperten Steve Braziers uppmaning.
2017-10-20

Google miljardinvesterar i Uber-konkurrent


Taxitjänsten och Uber-konkurrenten Lyft får en riskkapitalinjektion på en miljard dollar. Investeringsrundan leds av Googles moderbolag Alphabet genom deras investmentfond.
2017-10-20

IBM riskerar att tappa svenskt jättekontrakt


IBM ser ut att tappa en av sina största svenska kunder när Sandvik letar efter ny leverantör av it-infrastruktur.
2017-10-20

Nu ger nosql stålar på allvar – MongoDB in på börsen


Nu ska nosql-ledaren MongoDB in på Nasdaqbörsen. När krutröken har lagt sig ska resultatet bli en databasutmanare som är värderad till tio miljarder kronor.
2017-10-19

Stockholms stad om miljardsmällen: "leverantörens ansvar"


Ett slarvfel av Evry ser ut att diskvalificera konsultbolaget från Stockholms stads upphandling av it-stöd och administration. Men inte heller staden lyckades hitta felet när de fyra anbuden gicks igenom.
2017-10-19

Svenskarna vägrar överge e-posten


Förutsägelserna om e-postens död har ännu inte besannats. Trots att användningen av chattplattformar som Slack och Messenger ökar kraftigt är e-posten fortfarande den kommunikationstjänst som svenskarna använder mest.
2017-10-19

Forskare: Därför lönar det sig att använda öppna utvecklingsverktyg


Vad vinner man på att lägga timmar på utveckling som sedan delas med konkurrenter och samarbetspartner? Jo, när det lyckas bra så får man med sig andra på att förbättra sådant man själv har nytta av.
2017-10-19

Nokia och AWS ska ta operatörer till molnet tillsammans


Nokia och AWS gör nu gemensam sak för att flytta över sina operatörskunder till Amazon Web Services moln.
2017-10-19

Cyberattacker de nya kärnvapnen – "Kapprustningen har bara börjat"


Världens länder har lagt ned kapprustningen om kärnvapen. Nu fokuserar de på cybervapen istället, och vi har bara sett toppen av isberget. Vi kan mycket väl vänta oss 60 år av upprustning, säger F-Secures forskningschef Mikko Hyppönen.
2017-10-19

It-profiler i topp på rikast-listan – Bill Gates åter etta


För alla it-intresserade är det välkända namn i toppen på amerikanska affärsmagasinet Forbes lista över USA:s rikaste. Microsofts grundare Bill Gates ståtar åter i topp.
2017-10-18

Okej att flytta EU-data till USA? Än är det grönt ljus


Nu har EU-kommissionen granskat det ett år gamla avtalet för dataöverföring mellan EU och USA – Privacy Shield. Slutsatsen är att det hittills klarar de krav som ställs. Men någon prövning i EU-domstolen har inte gjorts ännu.
2017-10-18